Вход | Регистрация
Русе 21°C

Пламен Стоилов - кмет на месец август

Пламен Стоилов - кмет на месец август

Пламен Стоилов е избран за "Кмет на месеца" в категория "Фестивали" в класацията на сайта Kmeta.bg.

Вотът се състоя през последните две седмици и приключи с 64% подкрепа за русенския градоначалник. Стоилов беше номиниран от Портала на българските общини, заради поредното успешно издание на фестивала "Аз, градът".

Русенският кмет се съревновава с още 4 свои колеги от градове с население над 20 000 души - кметът на Панагюрище Никола Белишки, класирал се на второ място с 31%, както и с почти приблизителен резултат кметовете на Троян – Донка Михайлова, на Перник – Росица Янакиева и на Гоце Делчев – Владимир Москов, които също бяха номинирани и участваха в надпреварата. 

Изключително наситена със събития ще продължи да е културната програма до края на годината на теариторията на общината, съобщават от местната администрация. Тя протича в рамките на кампанията "Русе - град на свободния дух", за която активно работи и едноименната фондация.

Само в рамките на предстоящия "Есенен салон на изкуствата и културата", който ще се проведе през септември, октомври и ноември, са предвидени над 40 събития в различни области на изкуството и културата, част от които Общината продуцира съвместно с гражданския сектор и национални културни оператори.

До 3 септември ще продължи Международната лятна академия "Алегра", която дава възможност на млади диригенти, оперни певци и инструменталисти да обогатят опита и знанията си чрез общуване и работа с известни солисти и преподаватели, сред които проф. Йоханес Шлефли, който преподава във Висшето училище за изкуства в Цюрих. Специално за академията Русе посрещна над 40 студенти от 18 държави.

На 13 септември продължава традицията на GREEN ROCK FEST RUSE с участието на много български рок групи и със специален гост Джо Лин Търнър - вокалистът на легендарните "Рейнбоу" и "Дийп Пърпъл". 

На 21 септември Русе ще бъде домакин на една уникална инициатива, която се реализира за първи път в България. Ключова фигура в нейното осъществяване е британският композитор, музикант и психолог Тим Щайнер. Идеята на това събитие е в навечерието на един от големите национални празници - Независимостта на България, под ръководството на Щайнер професионални музиканти, певци и танцьори заедно с любители и публика, да представят един интерактивен музикален пърформанс, който размива границите между изпълнители и зрители.

В културния календар за месец септември следва Русенският карнавал - едно събитие с дългогодишни традиции, което тази година ще бъде още по-мащабно и по-пъстро, с много повече участници и изненади за русенци и гостите на града на 27 септември.

През месец октомври се очаква в Русе да пристигнат фотографи от цялата страна, които да се включат във Фотофорум, посветен на свободния дух на града. През декември ще стартира и още един атрактивен формат - Фестивал на ледените фигури.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар