Вход | Регистрация
Русе 21°C

Дарен "паяк" дебне по улиците на Русе

Дарен "паяк" дебне по улиците на Русе

Машина за репатриране на автомобили дариха на Русе. Частният съдебен изпълнител Иван Хаджииванов вчера даде ключовете на кмета Пламен Стоилов.

Същата машина за репатриране на автомобили тип "паяк" Община Русе използваше през последните две години, кплащаше месечен наем за това. Иван Хаджииванов заяви, че с дарението на стойност 10 000 лева иска да помогне на местната администрация в усилията й да въведе ред при паркирането в най-натоварените зони на града.

"Целта ни не е да санкционираме гражданите. За нас не са толкова важни приходите от тази дейност. Опитваме се да осъществим превенция на нарушенията, свързани с паркирането", обясни кметът Пламен Стоилов.

Той подчерта, че направените справки показват, че постъпленията от вдигнати от "паяк"-а коли намаляват с всеки изминал месец. "Това е доказателство, че дисциплината на водачите вече се подобрява", каза още градоначалникът.

След приключването на проекта за интегриран градски транспорт и другите големи инфраструктурни проекти ще се обособят нови места за паркиране след преразглеждане на синята зона, каза още кметът.

От две години контрол при паркирането упражняват два репатриращи автомобила, които вдигат средно на ден по 13-14 коли на нарушители. Приходите, които се събират всеки месец от тази дейност, са в размер около 10 000 лв. За цялата 2013 г. е реализирана събираемост от порядъка на 112 000 лв.

Освен за репатриране, машините оказват съдействие и на ВиК и др. институции при аварии и преасфалтиране за преместване на автомобили, както и при осъществяването на снегопочистването през зимата.

<< Sever.bg във Facebook »



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар