Вход | Регистрация
Русе 21°C

Топъл обяд до декември и в Русе

Топъл обяд до декември и в Русе
Снимка: Булфото

Обществената трапезария в Русе няма да спира да работи до края на годината. Това стана възможно след подписването на договор за финансиране от зам. кметът по социални дейности Иван Григоров.

Финансовата подкрепа ще бъде отпусната след спечелването от община Русе на проект от фонд "Социална закрила" . Обществената услуга ще бъде предоставена безвъзмездно на 99 потребители, а срокът и на изпълнение е от 01.08 до 31.12 тази година.

Общата стойност на проекта е 25 987,50лв. По-голямата част от тях - 20 790лв. ще бъдат предоставени за храна на потребителите, които са включени в програмата, останалите 5 197,50лв. са за други разходи (транспортни и режийни).

Обществената трапезария на Община Русе се реализира благодарение на спечелването на проект по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси". Социалната услуга предоставя всекидневно топъл обяд за 100 потребители. Срокът на проекта изтичаше на 31.07.2013 г. Продължението му е възможно благодарение на спечелените средства от Фонд "Социална закрила". Така ще се подпомогне дейността на трапезарията и ще се запази максималният брой на ползвателите на услугата.

Община Русе има ангажимент да осигури устойчивост на проекта в продължение на 5 години от приключването му.

<<Sever.bg във Facebook>>



Източник: Община Русе
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар