Вход | Регистрация
Русе 21°C

Цяла Северна България с жълт код за силен вятър

Ветровито, но с високи температури ще бъде днешният ден

Цяла Северна България с жълт код за силен вятър

Жълт код за силен вятър е обявен за днес за 14 области в страната. Предупреждението е в сила за областите: Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище, Силистра, Разград, Шумен, Варна, Добрич, информират от НИМХ.

Облачността над страната ще е променлива, намаляваща до слънчево време в голяма част от нея. На отделни места в североизточните райони ще превали слаб дъжд.

Вятърът ще бъде умерен до силен от северозапад, а максималните температури ще са между 19° и 24°. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за месеца и през деня ще се повишава.

Над планините ще има променлива облачност, намаляваща до слънчево. Вятърът ще бъде умерен и силен от северозапад, с който ще нахлува студен въздух и температурите ще се понижат. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 11°, на 2000 метра – около 3°.

Над Черноморието облачността също ще е променлива, като главно по северното крайбрежие ще превали слаб дъжд. Вятърът е от умерен до силен. Максималните температури ще стигнат 17° и 20°, температурата на морската вода е 12°-13°, а вълнението на морето - 1-2 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар