Вход | Регистрация

Русе 21°C

443 решения прие ОбС в Русе

Почти половината от тях са по разпореждане с общинска собственост

443 решения прие ОбС в Русе
Снимка: Север.бг

Общо 13 заседания е провел през 2013 г. Общинския съвет в Русе.

От тях 11 са редовни, а две извънредни. В дневният ред на тези заседания са включени за разглеждане общо 443 документа, 406 от които са подадени от Общинска администрация, от името на кмета. 37 предложения за решения са внесени от председателя на Общинския съвет и от общински съветници. Постъпили са 7 питания от общински съветници и 9 изказвания на граждани, информират от ОбС.

Приетите 443 решения касаят всички области на компетентност на местното самоуправление. Най-много са те по разпореждане с общинска собственост - 206, следвани от техническа инфраструктура, ПУП, транспорт, екология - 52, финанси - 37, хуманитарни дейности - 33.

Постоянните комисии са провели общо 125 заседания.

Основните акценти в работата на Общинския съвет през отчетния период са: разкрита "синя стая” в Комплекса за социални услуги за деца и семейства; саниране и ремонт на Дом за възрастни хора с физически увреждания; разкрит Дневен център за деца с увреждания – седмична грижа; услуга "Кризисен център за лица, пострадали от домашно насилие и трафик на хора” и др.

Участие на Общината в проекти: благоустрояване и достъпна градска среда на Централна градска зона – участък от ул. "Александровска”, пл. "Батенберг” и прилежащите пространства; обновяване и оборудване на "Комплексен онкологичен център – Русе”; развитие на културно-исторически атракции в градски туристически ансамбъл; "Реки на времето” и др.

Сред знаковите за Русе решения са предоставянето на терен за изграждане на Инсталация за предварително третиране на битови отпадъци преди депонирането им, приемането на Интегрирания план за градско възстановяване и развитие на Русе.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар