Вход | Регистрация
Русе 21°C

Не си стиснаха ръцете

Ще умуват още

Не си стиснаха ръцете
Снимка: Булфото

Ръководствата на ПГ на Реформаторския блок и Патриотичния фронт се срещнаха днес.

Те разговаряха повече от час за една от проблемните теми от последните дниназначенията в изпълнителната власт.

Валери Симеонов, председател на ПГ на Патриотичния фронт обясни, че той е поставил спорния казус не само за зам.-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, но и за областния управител на София Веселин Пенев, който също е неприемлива кандидатура. Симеонов съобщи, че той и неговата група ще очакват отговор от реформаторите другата седмица. Най-приемливо за тях е оттеглянето на двете кандидатури.

Съпредседателят на ПГ на Реформаторския блок Радан Кънев коментира, че разговорът с Патриотичния фронт е бил дълъг и труден и очевидно ще има следващ. Желание за общо решение има, посочи той, цитиран от БТА.

Другият съпредседател Найден Зеленогорски посочи, че за реформаторите е ключово важно това правителство да има подкрепата на Патриотичния фронт. 

От своя страна премиерът Бойко Борисов коментира, че стабилността в България трябва да бъде запазена на всяка цена. Той оставя Реформаторския блок и Патриотичния фронт да се разберат по двата казуса. Според Борисов, няма опасност да се разпадне мнозинството, което стои зад управлението, информира БНР.

 


 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар