Вход | Регистрация
Русе 21°C

Ще има пари за здраве!?

Ще има пари за здраве!?
Снимка: Булфото

Ще има ли пари за здраве? Това се питат всички днес?

Е, все пак, на първо четене Парламентът прие актуализацията на бюджета за Националната здравноосигурителна каса.

Той ще е в размер на 225 милиона лева. От гласувалите 185 народни представители, "за" бяха 184, а един се въздържа. Дебатите по актуализацията на план-сметката прерастнаха в разисквания за забавената здравна реформа.

След почивката дебатите в Народното събрание ще продължат със законопроекта за изменение и допълнение на републиканския бюджет, по който няма консенсус между ГЕРБ и ДПС - от една страна, и БСП - от друга.

Дебатите по ревизията на план-сметките на НЗОК и на държавата започнаха с докладите на комисиите по бюджет и финанси и по здравеопазването в Народното събрание, които подкрепят предложените от правителството в оставка промени на разчетите на Здравната каса и на държавната хазна. Предложението на правителството е приходите в бюджета за тази година да бъдат намалени с 500 млн. лв. и да се увеличи нивото на държавния дълг с допълнителните 3,4 млрд. лв., Здравната каса да получи 225 млн. лв., от които за болниците се отделят 200 млн. лв., а за лекарства 25 млн. лв., припомня БНР.

<<Sever.bg във Facebook>>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар