Вход | Регистрация

Русе 21°C

"Епизод" празнуват юбилей с 9-годишна русенка

"Епизод" празнуват юбилей с 9-годишна русенка

25 години на сцената ще отбележи рок група "Епизод” с концерт в Русе. Заедно с тях рок парчета ще пее и 9-годишната русенка Виктория Миланова, която е възпитаничка на музикалния педагог Наталия Константинова.

Утре, 5 декември, от 18 ч. в бар "Уолстрийт” ще се вихрят рокаджиите с патриотични сърца. Наред с добре познатите мелодии те ще изпълнят съвместно с Виктория песните "Еленка и "Старият орех”.

Автор на музиката е Симеон Христов - баскитарист на групата.  Текстът на "Старият орех” е на русенската преподавателка Анета Мутафова.

Музикантите от "Епизод" ще празнуват юбилея си и с феновете от Ямбол /6.12/, Варна /12.12/, Севлиево /13.12 - в Кафе-театъра от 21 часа/ и София /19.12/.

Насладете се на "Еленка”:

https://www.youtube.com/watch?v=JHdq1iZQKzA

 

Рок група "Епизод” се сформира 1988 г. Нейни членове по това време са Панайот Керелезов (барабани), Росен Дойчинов (клавишни) и Мирослав Гълъбов (китара). Те създават и първите няколко авторски песни по текстове на средновековния френски класик Франсоа Вийон. През есента на 1988 година в групата влиза и Симеон Христов (баскитара).

През годините групата претърпява много трансформации в състава си, но не и в стила си. Емблематични за групата са песните им по текстове на френски поети, а по-късно /2000/ и на патриотични текстове по стихове на Иван Вазов и Христо Ботев. През 2002 г. излиза албумът "Българският бог”, а през 2006 г. - албумът "Нашите корени”. Тогава рокаджиите от "Епизод”получават и своето международно признание за постигнатото след 2000 г. Списания и вестници в Австрия, Канада, Полша, Аржентина, САЩ и Германия  дават отлична оценка на съчетанието рок музика – български фолклор – църковнослявянски ортодокс.

На 3 януари 2007 г. английската Би Би Си обявява "Епизод” за най-качествената българска рок група именно заради това съчетание.

През ноември 2014 г. излезе юбилейното DVD "Епизод – 25 години на сцената”, в което са включени много от незаснетите дотогава като видеоклипове песни на групата.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар