Вход | Регистрация

Русе 21°C

ARS DANUBIANA представя музикални композиции край Дунава

Четирима от най-известните за своето време музиканти излизат на сцената на Мартенски музикални дни

ARS DANUBIANA представя музикални композиции край Дунава

Съзвездие от музикални таланти ще изнесе концерт тази вече на сцената на МФ"Мартенски музикални дни" в Русе. Камерният проект ARS DANUBIANA ще представи на русенската публика произведения от Брамс, Дворжак, Барток и Енеску от 19 ч. в Доходно здание.

Пианистката ПЛАМЕНА МАНГОВА, цигуларката МИХАЕЛА МАРТИН, виолиста АНДРЕЙ ДОГАДИН и виолончелиста АЛЕКСАНДЪР КНЯЗЕВ са музиканти от световна величина, някои от които гостуват за пореден път в крайдунавския град.

ПЛАМЕНА МАНГОВА свири с редица големи оркестри по цял свят, сред които са са Ротердамската филхармония, Филхармонията на Радио Франция, Националният оркестър на Белгия. Международната й кариера се развива стремглаво, след като през 2007 г. печели второ място на престижния музикален конкурс "Кралица Елизабет".

1666961

МИХАЕЛА МАРТИН е от Румъния, един от най-забележителните цигулари на своето време. Носител е на многобройни награди от международни конкурси, сред които Втора награда от конкурса 'Чайковски' в Москва, когато е на 19 години, призови места от конкурси в Монреал, Сион, Брюксел и др. През 2002 сформира струнния квартет Микеланджело заедно с цигуларя Стефан Пикар, виолистката Нобуко Имаи и челиста Франс Хелмерсон. Към момента е професор в Музикалното висше училище в Кьолн.

1666966

АНДРЕЙ ДОГАДИН е роден през 1968 в Перм, Русия. От 1986 до 1995 е част от струнен квартет Санкт Петербург, който печели значителен брой национални и международни награди. Участва в гастроли по цял свят. От 1995 свири първа виола в прочутата Санкт-Петербургската филхармония на Юрий Темирканов. Преподавател е по виола и цигулка в Санкт-Петербургската консерватория.

1666968

АЛЕКСАНДЪР КНЯЗЕВ е световноизвестен виолончелист, последовател на Мсистлав Ростропович. Той изнася концерти и на пиано и орган. Партнира си с диригенти от класата на Евгени Светланов, Юрий Темирканов, Мсистлав Ростропочив, Курт Мазур и др. Свири и в оркестри, и то едни от най-добрите в света, а сред партньорите му в камерната музика са Евгени Кисин, Вадим Репин, Николай Лугански и Пламена Мангова.

1666963



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар