Вход | Регистрация
Русе 21°C

В Севера си избраха "Място в сърцето"

Националната дарителска кампанията е на фондация "Работилница за граждански инициативи"

В Севера си избраха "Място в сърцето"
Ruse24.bg

Габрово, Плевен и Русе си избраха "Място в сърцето".

Националната кампанията е на фондация "Работилница за граждански инициативи".

Градинката с мечето в града на Рачо Ковача събира най-много гласове. Иначе габровци имаха възможност да избират между три знакови за града места – градинката с мечето, паметникът на Ран Босилек и крепостта "Градище". В крайна сметка предложението, направено от Николина Мускурова, успя да събере най – много, а именно 591 гласа.

Мечето е емблематична фигура за няколко поколения габровци, които го помнят като мястото на първата им снимка с лента "отличник”, първата им любовна среща, сборното място преди най-вълнуващите екскурзии, или просто повод да се събереш с приятели. Самата градинка до днес е най-предпочитаното място в града за отдих както от млади, така и от стари.

1209695

Спортното игрище за боче стана "Място в сърцето" в Плевен.

Предложението е направено  по инициатива на Спортен клуб "Спешъл олимпикс – Плевен”, БАЛИЗ – Плевен и Помощно училище "П. Р. Славейков” – Плевен.

Бочето е спортна игра, в която се включват деца и младежи с физически и умствени увреждания, разказва вносителят на предложението Даниела Димитрова, директор на сдружение "Плевенски обществен фонд Читалища”. Плевен ежегодно е домакин и главен организатор на Националния годишен турнир по боче и в него участват не само деца и младежи от тази целева група, но и техни връстници от страната.

1209698

Русенци също си имат вече "Място в сърцето".

Това е прочутият Дунавски кей. Той събра 416 гласа в националната кампания на фондация "Работилница за граждански инициативи". Гражданите на Русе са определили катедралният храм "Всeх Святих" да е втори, а трети - "Парк на възрожденците".

"Едно от най-хубавите места на всеки град край Дунава е кеят край реката. За Русенският кей е предвидено цялостно обновяване, по проект на Общината, но това ще се случи най-рано през 2015-2016 година. С малко средства и доброволен труд, можем да направим Кея на Русе място за разходка, срещи, забавление и почивка. Мястото на всички русенци" каза Валентин Борисов, предложил обекта-победител.

1209700

До 31 юли, 2014 г. всеки може да дари средства за любимо място в националната кампания "Място в сърцето".

Всеки дарител има възможност да избере между финалистите. Даренията могат да са – онлайн даряване, със смс или чрез банков превод. Със събраните средства ще бъдат финансирани проектите за ремониране и оживяване на 12-те места.

Реализацията на проектите ще започне от началото на август тази година и ще се осъществи от Фондация "Работилница за граждански инициативи" заедно с екип от гражданските сдружения и Обществени фондации по места, както и със съдействието на местната власт и специалисти в областта.

Националната кампания "Място в сърцето" се провежда за пръв път у нас и разчита единствено на гражданската инициативност.


<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар