Вход | Регистрация

Русе 21°C

Връчиха наградите за "Спортист на годината" в Русе +СНИМКИ

Каратистът Тодор Събев оглави класацията на 10-те най-изявени спортисти за 2015 г.

Връчиха наградите за "Спортист на годината" в Русе +СНИМКИ
Снимка: Община Русе

Държавният шампион по карате и по джу-джицу за мъже Тодор Събев стана Спортист на годината за 2015 г. в Русе. Той получи наградата си днес на тържествената церемония по награждаване на местните изявени спортисти, провела се в Доходното здание.

На събитието присъстваха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов, зам. областният управител г-н Станимир Станчев, зам.-кметът г-н Иван Григоров, зам.-кметът Димитър Наков, народните представители от ПП ГЕРБ Пламен Нунев и Свилен Иванов, както и състезатели, треньори, представители на спортни клубове и спортни преподаватели.

Русе беше признат за Европейски град на спорта за 2016 г., припомни кметът на града Пламен Стоилов. Официално Годината на спорта ще започне на 19 февруари с тържествена церемония в Русе, с която ще бъде поставено началото на иновативни и масови спортни събития в града, каза още той.

26 спортисти бяха номинирани в ежегодната класация "Спортист на годината", които бяха определени от спортни журналисти в града. Победителите пък бяха избрани след анкета.

Ето и 10-те най-успешни русенски спортисти за изминалата 2015 година:

10. Боксьорката Севда Асенова от клуб "Русе". Тя е на 6-о място в световната ранглиста за категория 48 килограма.

9. Футболистът от клуб "Дунав" Юлиян Ненов.

8. Радостина Димитрова - баскетболистка от клуб "Дунав 8806".

7. Елена Великова и Алекс Жеков – акробати от клуб "Локомотив".

6. Стилиян Гроздев - вдигане на тежести, клуб "Русе".

5. Стойка Петрова - бокс, клуб "Русе" .

4. Зорница Костова - баскетбол, клуб "Дунав 8806"

3. Футболистът Деян Димов от клуб "Дунав"

2. Александър Тодоров - спортна стрелба, клуб "Локомотив-ТТ".

1. Каратистът Тодор Събев, клуб "Динамо".

На церемонията бяха връчени и призове за: най-добър приложник – Иван Маринов (клуб "Приста"), най-добър треньор - Веселин Великов (футбол, наставник на "Дунав") и най-добър отбор за 2015-та – за поредна година баскетболния клуб "Дунав 8806".

С грамоти бяха отличени учители по физическо възпитание и спорт, които са водили отбори, класирали се на призови места на финали на ученически игри, организирани от Министерството на образованието и науката през учебната 2014/15г. Отличените са Диана Цонева - Водач на отбора по бадминтон на момичета от 5-7 клас от ОУ "Любен Каравелов", класирал се на трето място на финалите на Ученически игри в град Севлиево; и Станислав Ламбев – Водач на отбора по лека атлетика на момчета от 5 – 7 клас от СОУ "Христо Ботев", класирал се на второ място на финалите на Ученическите игри в гр. Сливен.

Статуетки "Спортен Олимп" бяха връчени на най-добрия спортист – Тодор Събев, за най-добрия отбор – баскетболен клуб "Дунав 8806" и най-добър треньор – Веселин Великов. Те са от името на президента на българската федерация по борба, вицепрезидент на БОК и спортист номер 1 на Русе за 20 век - Валентин Йорданов. Автор на статуетките е скулпторът Делян Хубанов.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар