Вход | Регистрация

Русе 21°C

Екоизложба учи децата да обичат и пазят природата

Екоизложба учи децата да обичат и пазят природата
РБ "Любен Каравелов" - Русе

Изложбата на детски екоклуб "Ела” към МД "Елиас Канети” може да се види от 10 до 26 септември във фоайето на РБ "Любен Каравелов” - Русе.

Експозицията съдържа творби на децата, участници в четирите летни издания на детското екоучилище, организирано през летните месеци, съвместно с библиотеката, както и творби на възпитаници от ОУ "Отец Паисий” – гр. Мартен.

Детските екотворби са подредени в четири основни направления – "Работа с природни материали”, "Биоразнообразие”, "Градът на бъдещето” и "Рециклиране”.

Малките творци представят свои рисунки на екологична тематика, оригинални творби от естествени материали – рисувани каменни създания, модели, изработени от хартия, дървесина, листа, пясък, сол, ориз, грис, овесени ядки, ленено семе и леща.

Посетителите на изложбата могат да видят и посланията на децата за по-чиста околна среда, изписани върху рециклирана хартия, изработена от самите тях по време на летните занимания.

Освен детските творби, посетителите ще имат възможността да разгледат и снимки на участниците по време на творческия процес.

Изложбата се реализира в рамките на проекта на МД "Елиас Канети” – "Човек, технологии, околна среда”.
_____________________________________________________________________________

Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg









Докладвай за нередност в статията
Добави коментар