Вход | Регистрация

Русе 21°C

Карнавални страсти, мотосъбор и фестивал на възрастните хора забавляваха русенци

Хиляди мераклии се включиха в Русенския карнавал в събота

Карнавални страсти, мотосъбор и фестивал на възрастните хора забавляваха русенци
Снимка: Община Русе

Богати на събития бяха почивните дни за русенци и гостите на града им. Хиляди мераклии се включиха в традиционния Русенски карнавал в събота, който предложи три сцени за изява.

Освен карнавални страсти в Русе се усети и прилив на адреналин с националния мотосъбор, организиран от мотоклуб "The Тhunders" в памет на Ивайло Андреев.

1523642

Също в събота кметът на Община Русе откри 18-тия фестивал на възрастните хора от Североизточна България. 262-ма участници от 26 състава се включиха в посветения на Еньовден фестивал. Те изпълниха фолклорни и градски песни, както и обичаи, характерни за североизточния край.

1523644

Специален гост на фестивала беше ансамбъл "Български корени" от област Телеорман, Румъния, които представиха както български, така и румънски народни танци.

Безспорно най-очакваното събитие беше карнавалът, който беше открит от Тони Димитрова. На три сцени се изявяваха читалищни групи и училищни групи от област Русе; детска сцена, където се проведоха конкурсите "Най-оригинална маска", "Най-атрактивен карнавален костюм" и "Най-добре маскирано семейство"; танцова сцена за училищни формации и индивидуални изпълнители. Водещи на трите сецни бяха Дачко от "Аламинут", Бате Енчо и Наката също от "Аламинут".

Кметът Пламен Стоилов връчи ключа на града на краля и кралицата на Русенския карнавал, които тази година бяха семейство Петрови - миналогодишните победители в конкурса за "Най-атрактивен карнавален костюм".  

1523641

Стотици русенци се включиха и в уникалния флашмоб, който се пазеше като изненада от организаторите до последния момент. За около 8 минути всички на площада импровизирано танцуваха народни танци. Малко по-късно и любителите на зумбата имаха възможност за изява.

От 21.30 часа, на сцената пред съда, Жана Бергендорф изнесе концерт пред стотици свои фенове, а в 22.30 часа атрактивните "Дивинитас" се включиха в програмата с огнено шоу.

1523643

В момента тече конкурс за най-щура снимка "Аз снимам карнавала". Авторите на фотосите трябва да ги озаглавят и да изпратят име и координати за обратна връзка: е-мейл или телефонен номер. Десетте най-щури и забавни снимки ще получат и парични награди. Снимките ще могат да се изпращат на  е-мейл: [email protected]

Крайният срок за изпращане на снимките е 24 юни, а на  26 юни ще бъдат обявени и победителите. Всички снимки ще бъдат публикувани във фейсбук страницата на ОП "Русе арт".

 

 << Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар