Вход | Регистрация

Русе 21°C

Разговор за съвременната българска кирилица

Художникът Кирил Златков открива своя изложба и води лекция в Русе

Разговор за съвременната българска кирилица

Изложба на различни кураторски проекти на художника Кирил Златков ще бъде открита днес от 18 ч. В Художествената галерия на Русе. Може да бъде посетена до 24 октомври.

Утре, 16 октомври, Кирил Златков ще изнесе лекция, посветена на съвременната българска кирилица от 14 ч. Отново в Художествената галерия. Творецът ще представи идеята за представяне на ачествени примери от търсенията на български автори в областта на типографията.

1412833

Той се оповава на думите на майстор-типограф Герард Унгер, който казва, че шрифтът е инструмент - "С него можете да събудите хиляди хора или да кажете на някого, че го обичате, можете да накарате хората да ви разберат правилно, можете и да ги заблудите. Всеки шрифт има характер и той винаги носи културния и емоционален багаж на създателя си, както и белезите на времето, в което е създаден”.

1412832

Събитията са включени в One Design Week в Русе, която е част от Ponte Fest: Дни на визуалните изкуства, провеждащи се в рамките на Есенния салон на изкуствата и културата – 2014. Организатори са Дружеството на художниците – Русе, Съюза на българските художници – Русе, Художествена галерия – Русе, и се финансира от Община Русе.

1412831

Дните на визуалните иузкуства са част от кампанията "Русе – град на свободния дух".


<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар