Вход | Регистрация
Русе 21°C

Участвай в конкурс, спечели таблет!

Регионална библиотека "Любен Каравелов” – Русе организира конкурс на тема "Хубава си, моя горо, през ХХІ век”.

Конкурсът е отворен за творци без ограничение на националност, местоживеене, възраст или професия. Организира по повод 125-годишнината от създаването на библиотеката, 180 години от рождението и 135 години от кончината на нейния патрон.

Участниците в конкурса могат да участват с творби по темата в следните категории: есе и/или мултимедия. Те ще бъдат оценявани в две възрастови категории до 19 години и над 19 години.

Участниците задължително посочват в коя от категориите участват.

Есетата трябва да са с обем между 2000 и 4000 знака, включително интервали.

Мултимедийните презентации могат да съдържат до 20 слайда. Филмите да са с продължителност до 10 минути.

Всеки автор може да участва с до три творби във всяка една от категориите.

Придружаваща информация за авторите и в двете категории: трите имена на автора; в коя възрастова категория участват; учебно заведение/месторабота; дата, месец, година на раждане; личен телефон и e-mail за връзка.

Крайният срок за изпращане на творбите е 20 април 2014 година, включително. Важи датата на пощенското клеймо или на електронната поща.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени по време на Юбилейната научна конференция с международно участие на тема: "Любен Каравелов – писател, публицист, революционер, политик”, която ще се проведе на 24 и 25 април 2014 година в Регионална библиотека "Любен Каравелов” – Русе.

В двете категории ще бъде връчена една ГОЛЯМА НАГРАДА – таблет. Във всяка от категориите ще бъдат връчени по една награда за 1-во, 2-ро и 3-то място.

Всички получени есета и мултимедийни презентации ще бъдат публикувани на сайта на Регионална библиотека "Любен Каравелов"- Русе www.libruse.bg.

Всички творби за конкурса, придружени с информация за автора, могат да се изпратят по куриер или по поща на адрес: Русе, 7000, ул. "Дондуков-Корсаков” № 1, Регионална библиотека "Любен Каравелов”, За конкурса "Хубава си, моя горо, през ХХI век" или по електронна поща на: [email protected] или [email protected] с тема на писмото ”За Конкурс”.

Мултимедийните презентации и филми могат да бъдат изпратени като линк към You Tube или Slide Share на посочените електронни пощенски адреси.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар