Вход | Регистрация

Русе 21°C

Пускат в продажба електронните карти за транспорт

Те улесняват прекачването на пътници между отделните линии в Русе

Пускат в продажба електронните карти за транспорт
Снимка: Община Русе

Започва продажбата на електронни карти с предплатен период за градските автобусни линии, считано от днес, 25 ноември, съобщават от Община Русе.

Картите могат да се закупят от Общинското бюро към Центъра за контрол и управление на обществения транспорт, бул. "Скобелев" №45. За закупуване на електронни карти е нужно да се представи лична карта.

Електронните карти ще улеснят и модернизират пътуването с градски транспорт. Новата система за таксуване улеснява прекачването на пътниците между отделните линии, тъй като то ще става без допълнително заплащане.

100-те информационни табла на най-натоварените спирки в града ще бъдат пуснати в експлоатация в най-скоро време. Предстои въвеждане на интерактивен интернет портал, който ще дава информация за трафика, местоположението на превозните средства, времето до пристигането им, както и данни за възможни маршрути и линии.

Нововъведенията са част от проекта "Интегрирана система за градски транспорт на град Русе”, чрез който инфраструктурата на града ще бъде изцяло модернизирана. Целта на проекта е да се осигури по-добра свързаност и достъпност до градския транспорт за повече 50 000 русенци.

 << Sever.bg във Facebook >>





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар