Вход | Регистрация
Русе 21°C

Първи Празник на плодородието за русенци

Утре с песни и танци се отварят биопазар и творчески работилници

Първи Празник на плодородието за русенци
Снимка: Булфото

За първи път русенци ще си имат Празник на плодородието. Той ще се проведе утре, 18 октомври, на площада на Централния общински пазар.

От 10.30 ч. Гостите на празника не само ще пазаруват натурални български продукти, но и ще се потопят в българските песни и танци.

"Русенци ще се насладят на висококачествени биоразнообразни продукти като мед, вина и сокове от арония, биволско мляко и сирене; биволски месни деликатеси; козе кисело мляко и сирена; биоконсерви; дегустация на планински чайове; пълнозърнести и многозърнести веган сладкиши и хлебни произведения; зехтин с билки и много други продукти, грижещи се на здравето на тялото и духа ни", поясни управителят на "Общински пазари" Кунчо Кунчев.

Злите сили от града пък ще бъдат прогонени с обредния обичай "Джамал” - единствен по рода си в България, изпълняван от група за народни обичаи от село Кошов.

Местният клуб "Веселяци" ще има грижата за доброто настроение на най-малките участници.

"В Деня на художниците и живописците /18.10.2014г./ ще рисуваме керамични фигурки; ще правим апликации с есенни природни дарове; икебани от плодове и зеленчуци; ще се състезаваме кой ще спретне най-богата есенна салата и най-модерна баница", каза още Кунчо Кунчев, който смята Празникът на плодородието да стане традиция.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар