Вход | Регистрация

Русе 21°C

Първи парад на ретро автомобили правят в Русе

Регистрирани за участие са коли от 1928 г. до 1990 г. от страната и Румъния

Първи парад на ретро автомобили правят в Русе

Парад на ретро автомобили ще се проведе за първи път в Русе на 25 април. Атрактивни возила от България и Румъния, създадени преди повече от 20 години, ще дефилират по централните улици на Русе между 11 и 12 ч. тази събота.

От 13 ч. ретро колите ще участват в специално шоу на Общинския паркинг до сградата на НАП. Предвиден е конкурс с награди в следните категории:

- ”Най-стар автомобил”;

- "Най-елегантен автомобил”;

- "Най-добре реставриран автомобил”;

- "Най-добре тунингован автомобил”;

- "Най-автентичен автомобил”.

До момента в Първия парад на ретро автомобили Русе 2015 година са заявили участие 37 возила от Русе, Варна, Бургас, София, Пловдив, Павликени, Габрово, Велико Търново, Шумен, Разград, Дулово, Силистра и от Румъния, произведени межди 1928-1990 г.  Крайният срок за записване е до 22 април.

Концертна програма ще съпътства автомобилното съревнование. В нея ще се включат поп дует "Мания”, русенската рок група "Олд Гънс", актьорите от Театър-школа "Артистисимо" и танцьорите от Клуба по спортни танци "Настроение”.

Събитието е под патронажа на кмета на Община Русе г-н Пламен Стоилов и се организира от Общинска фондация "Русе – град на свободния дух".

Специално за проявата на 25 април в Русе фирма "Мото Пфое България” ще докара от музея си уникален Форд от 1930 година. Той е  подарък от собственика на компанията Карл Хайнц Пфое  и е реставриран от специалисти през 1998 г.

1496503

Парадът на ретро автомобили в Русе е първото по рода си събитие в града. Целта на русенския парад е да привлече и обедини все повече колекционери и реставратори на стари возила от страната и чужбина и да насочи интереса на обществото към съхраняване на автомобилното и мотоциклетното наследство. Кметът на града Пламен Стоилов изрази желанието си проявата да намери трайно място в ежегодния национален календар на ретро парадите и през следващите години.

По повод предстоящото събитие Община Русе и Общинска фондация "Русе-град на свободния дух” отправят молба към жителите на града временно да преустановят паркирането на автомобилите си в Общинския паркинг до сградата на НАП от 7:00 ч.  до 17:30 часа на 25 април 2015 г.

1496504

<< Sever.bg във Facebook >> 

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар