Вход | Регистрация
Русе 21°C

Русенските колоездачи излизат на протест в края на седмицата

Русенските колоездачи излизат на протест в края на седмицата
Сдружение "Вело Русе"

Колоездачи от Русе ще излязат на протест в края на седмицата, в подкрепа на национална акция "Без камиони през почивните дни!", инициирана от русенските рокери.

Акцията ще се проведе на 2 август от 12 ч., като русенският протест ще се състои на главен път Е-85 при хижа "Приста”.

Организаторите апелират в социалните мрежи, камионите не зачитат правата на участници в движението с мотоциклети, още по-малко с велосипедистите.

Колоездачите ще се съберат пред Пантеона на Възрожденците в 10 ч. и около 11 ч. ще потеглят към хижа "Приста", за да се включим в националната акция на рокерите.

Исканията на протестиращите са:

1. Целогодишна забрана за движение на тежкотоварни камиони през почивните дни.

2. Прилагане на Забрана за напускане на пределите на Република България Чл. 68. (1) (Изм. - ДВ, бр. 109 от 2008 г., доп. - ДВ, бр. 60 от 2012 г., в сила от 08.09.2012 г.) В досъдебното производство, когато обвиняемият е привлечен за тежко умишлено престъпление или за друго престъпление, с което е причинена смърт, прокурорът може да забрани на обвиняемия да напуска пределите на Република България, освен с негово разрешение. За наложената забрана незабавно се уведомяват граничните контролно-пропускателни пунктове.

3. Средствата набрани от транзитни такси и разрешителни да се използват само за подобряване на инфраструктурата и безопастността на пътя.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар