Вход | Регистрация
Русе 21°C

Свръхмодерни седалки и телескопични трибуни монтират в "Арена Русе"

На 23 юли модерната спортна зала ще бъде открита с празнична програма

Свръхмодерни седалки и телескопични трибуни монтират в "Арена Русе"
Снимка: Община Русе

Завършването на спортна зала "Арена Русе" е към своя финал. В момента се се прави инсталация на акустично оборудване, монтират се свръхмодерни седалки и телескопични трибуни, произведени в Германия.

Общо 5100 са местата, с които разполага модерната и функционална зала, в която ще се помещават международни, национални и регионални спортни и развлекателни събития. Теренът на залата може да събере при нужда още 2400 души.

Уникално за съоръжението е, че под основната зала са изградени две мултифункционални тренировъчни зали, които могат да бъдат ползвани и за събития извън света на спорта. Седем луксозни VIP ложи ще посрещат специалните гости в залата, а за журналистите има изграден пресцентър. Паркоместата към спортното съоръжение са 1100.

"Арена Русе" ще бъде първата зала в България с инсталирани на покрива акустични панели, благодарение на които звукът в нея ще бъде перфектен. Вчера беше инсталирано и озвучително оборудване от най-висок клас.

Залата ще бъде открита официално на 23 юли 2015 г. с целодневна развлекателна програма и грандиозен концерт на примата Лили Иванова, за който билетите са на привършване.

Събитията в съвременното спортно съоръжение продължават с балетния шедьовър "Зорба Гъркът", който ще се играе на 30 юли, а до края на годината жителите и гостите на града ще се насладят на най-новия спектакъл на Майкъл Флетли - Lord of the Dance: Dangerous Games (4 октомври), Националния балет на Грузия Сухишвили (4 декември), концерт на Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения (20 декември), както и десетки спортни събития.

Успешното откриване на залата, както и бъдещото ѝ развитие са поверени на професионален мениджърски екип в лицето на Борислав Велков и Иван Драндийски. След множество специализации за стратегическо и оперативно управление на зали и стадиони в чужбина, екипът, който управлява  "Арена Армеец София" от 2011-а до 2013-а година, обещава да наложи високи стандарти в развитието и управлението на спортна и развлекателна инфраструктура в настоящия си проект.

Билети и информация за събитията в Арена Русе може да откриете на сайта www.arenaruse.bg и в партньорската мрежа на Eventim.bg – (http://arenaruse.bg/bg/biletni-kasi).





Докладвай за нередност в статията
Добави коментар