Вход | Регистрация

Русе 21°C

"РусеТур 2013" започва

Организатор на надпреварата е Спортно-туристическо и природозащитно дружество „Академик“ със съдействието на Община Русе

"РусеТур 2013" започва
Снимка: Булфото

Русе ще бъде домакин на турнир по спротно катерене "РусеТур 2013".

Организатор на тридневния турнир е Спортно-туристическо и природозащитно дружество "Академик" – Русе, със съдействието на Общината. В напреварата се очаква да се включат над 100 ученици и студенти.

Програмата на турнира включва:

15 ноември, петък

- 17:30ч. - Русенски университет, Аула 2.101 - "Що е то спортно катерене" – филм от поредицата "Катерачен свят";

-18:15ч. - Детско-юношеска катерачна надпревара "Първи хватки". Място - стена "Академик – 2" (Русенски университет - Ректорат). Участват момчета и момичета във възрастови категории до 13 години, юноши и девойки до 18г.

16 ноември, събота

- 10:00 ч. - Състезание по спортно катерене на стената в КСУДС - дисциплина боулдър – открито студенско първенство с участие на състезателите от страната. Съорганизатор - Национален университетски туристически съюз. Класирането е общо и отделно само за студенти, мъже и жени за купата и наградите на Община Русе.

17 ноември, неделя

- 8:00ч. - Състезание по спортно катерене на стена "Академик–1" в спортен комплекс "Академик" – дисциплина "скорост" – мъже и жени за купата "Осми декември" и за наградите на Студентски съвет.

Събитието се организира в подкрепа на кандидатурата на Русе за Европейска столица на културата през 2019 г.

 

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар