Вход | Регистрация
Русе 21°C

Днес русенци спортуват

С многобройни състезания и игри отбелязват Деня на българския спорт

Днес русенци спортуват

В Русе днес ще отбележат Деня на българския спорт. От 11:00 ч. в Парка на младежта ще започне велосипедна обиколка без състезателен характер. В състезанието "Търсачи на съкровища" ученици до осми клас ще търсят различни предмети в парка.

За победителите в отделните дисциплини са предвидени предметни награди, които ще бъдат връчени след края на състезанието. Голямата награда /велосипед/ ще бъде връчена след теглене на томбола между всички участници.

В програмата са предвидени и други мероприятия и игри. В спортен комплекс "Ялта” от 9:30 ч. ще се проведат демонстрации на групите за здраве. От 10:30 ч. ще започне Спортен празник за хора с увреждания, а от 17:00 ч. ще бъде открит шахматен блиц турнир, организиран от РУ "А. Кънчев". В турнира могат да вземат участие всички желаещи.

Ученическата спортна школа в Русе е организатор на отворени занимания от 09:00 ч. до 12:00 ч., в които всеки може да вземе участие: турнир по тенис на маса - зала по тенис на маса; спортно ориентиране – Парка на младежта; спортна гимнастика – спортна зала "Локомотив"; лека атлетика – градски стадион; волейбол – спортна зала "Ив. Ханджиев".



Източник: Dariknews.bg
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар