Вход | Регистрация
Русе 21°C

Студенти доказаха, че силата е в тях – теглиха бус с голи ръце

Студенти доказаха, че силата е в тях – теглиха бус с голи ръце
Русенски университет "Ангел Кънчев"

За седма година Студентският съвет на Русенския университет организира турнир за най-силен судент. 11 здравеняци от Русе и Варна се участваха в атрактивното събитие и демонстрираха силите си на турнира, който събра и много публика, съобщава Dunavmost.

Предварителният подбор допусна до финала девет студенти от Русе и за първи път двама техни колеги от Техническия университет във Варна.

Меренето на силите бе разпределено в четири дисциплини. Юнаците пренасяха чувал със 70 килограма пясък в т.нар. "фермерска разходка", вдигаха за определено време 90-килограмова щанга, превъртаха огромна задна гума от трактор, тежка 75 кг.

Четвъртата дисциплина – теглене с въже на микробус, по традиция вдигна най-много адреналина.

Тежкото 1,8 тона превозно средство стана почти невъзможно за дърпане, особено след като в него се настаниха и момичета. Изпълнението на задачата бе затруднена и от затъването на колелата на автомобила в почвата от падналите по-рано дъждове. Това наложи съдиите да вземат решение пътничките да слязат от буса, а дистанцията да бъде скъсена.

На финала двама от студентите се оказаха с равен брой точки и това наложи "дузпи". Изпитанието бе държане на гири с разперени ръце.

В крайна сметка победител стана Йомран Сеид, второкурсник от Варна, който издържа двойно повече време и спечели титлата "Стронг мен". Второто място бе спечелено от русенеца Димитър Руменов. Двукратният победител от предишните две издания – четвъртокурсникът от РУ Юмер Юмеров, се класира трети.

<< Sever.bg във Facebook >>

 



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар