Вход | Регистрация
Русе 21°C

Търновските катерачи обраха медалите в национално първенство

АК “Трапезица-1957” спечели 11 медала

Търновските катерачи обраха медалите в национално първенство

Търновският клуб по катерене "Трапезица-1957” доказа за пореден път високата си класа, след като взе 11 отличия на първия кръг от първенството по състезателно катерене в София.

Броят на всички участници беше 115 от 11 клуба от страната. Категориите, в които се състезаваха катерачите в различните възрастови групи, са скорост и трудност.

Състезателите от "Трапезица-1957” - Божидар Любенов (18-19 г.), Владислав Ангелов (14-15 г.) и Кристина Ценева (14-15 г.) - спечелиха златни медали в двете категории, а Елена Милева (12-13 г.) и Ива Добрева (10-11 г.) са първи на трудност и трети на скорост. Гергана Атанасова (16-17 г.) взе сребро на трудност и бронз на скорост. Йоан Михайлов при най-малките момчета до 7 г. е трети на трудност и четвърти на скорост.

Изключително добро представяне направиха и състезателите от АК "Еделвайс-74” (Килифарево). Те бяха наградени с два златни, един сребърен и един бронзов медал.

От 27 до 29 май в Скопие (Македония) ще се състои Балканското първенство за деца, юноши и девойки по състезателно катерене. Конкурентните дисциплини ще бъдат скорост, трудност и боулдър.




Източник: в. "Янтра днес"
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар