Вход | Регистрация

СОУ "Анастасия Димитрова"

За контакти:
Плевен ул. Отец Паисий 10
телефон: 064/822742
Информация:

СОУ „ Анастасия Димитрова” е наследник на първото светско девическо училище в България. Създадено от родолюбивата българка Анастасия Димитрова, то възниква в далечната 1841 година, когато народът ни страстно се нуждае от наука и просвещение, за да преодолее вековната изостаналост. Училището не е просто един от символите на Българското възраждане, а национална светиня, носител и изразител на всички онези ценности, върху които се крепят българското самосъзнание и идентичност.

 

     В СОУ „Анастасия Димитрова” се обучават ученици от 5 до 12 клас. От 5 до 8 клас училището акцентира върху качеството на общообразователната подготовка. От 9 до 12 клас обучението се отличава както с качеството на подготовката на учениците, доказателство за което е тяхната реализация, така и със съчетаване на традиции, новаторски дух и творческа атмосфера.

     Обучението от 5 до 12 клас се осъществява в пет форми: дневна, вечерна, задочна, самостоятелна и индивидуална. Адекватно обучение с помощта на ресурсни учители получават и ученици със СОП.

     В СОУ „ Анастасия Димитрова” има непрофилирани паралелки и паралелка с профил „ Християнско изкуство и култура”. В ЗИП-овете засилено се изучават: биология и здравно образование, информационни технологии, български език и литература и география и икономика.

     Учениците от нашето училище имат възможност да посещават СИП „Здравно образование”, което им позволява да проявяват своята активна позиция по важни за тях и обществото въпроси и проблеми.

     Наред с общообразователната подготовка подрастващите участват в спортни състезания и организират изложби с картини на ученици от паралелките с профил „Християнско изкуство и култура”. Физкултурният салон на училището е просторен / над 200 кв.м / и обновен с нова съвременна настилка, баскетболни кошове, волейболна мрежа и гимнастическа стена.

     Ние имаме и своите традиции: всяка година организираме Коледно шоу, а празникът на училището е празник за нас и за нашите приятели от другите училища в Плевен.

   

     В СОУ „Анастасия Димитрова” се работи по различни програми и проекти:

    * по програмите „Без свободен час” и „С грижа за всеки ученик”
    * по проектите: - „Със знания срещу СПИН”, иницииран от Община Плевен с начало 2008/2009 уч.година
    * „Със знания срещу тютюнопушенето”, иницииран от РИОКОЗ – Плевен с начало през 2008/2009 уч.година
    * „Със знания срещу дрогата”, иницииран от Общински превантивен център с начало 2009/2010 уч.година

   

     МТБ непрекъснато се обновява:

    * във всички класни стаи може да се използва обучение с мултимедия
    * има кабинети по: химия, физика, биология, чужди езици, музика и изобразително изкуство
    * обновени класни стаи, оборудвани с бели дъски и с нови ученически мебели
    * два компютърни кабинета с локална мрежа и Интернет, с по 16 работни места във всеки
    * зала за фитнес
    * актова зала със 120 места и мултимедийно оборудване
    * библиотека с над 20000 тома художествена, справочна и учебна литература

 

Осъществява се видеонаблюдение на цялата учебна сграда и прилежащата й площ – 28 камери в класни стаи и коридори. Осигурена е 24-часова охрана със СОД и двама охранители.



Добави коментар