Вход | Регистрация

Световен ден а йогата поискаха в Индия

Световен ден а йогата поискаха в Индия
Снимка: blog.gaiam.com

Индийският премиер Нарендра Моди предложи ООН да учреди официално Международен ден на йогата. В своето изказване на 69-ата сесия на Общото събрание на ООН той описа чудодейните свойства на йогата и заяви, тя може да допринесе за разрешаването на световните проблеми.

"Йогата е безценен дар на нашата древна традиция. Тя олицетворява единството на духа, тялото, мислите и постъпките, хармонията на хората с природата. Тя помага на човек да усети единството със самия себе си, околните и природата", каза Моди.

Йогата може да промени към по-добро начина на живот на хората, да събуди в тях чувството за отговорност и по този начин да помогне в борбата с глобалното затопляне, пише ИТАР-ТАСС.

Моди се ползва с репутацията на аскет. В момента дори спазва деветдневен пост в чест на богинята-воин Дурга – една от основните в индуизма като непобедимата и неразрушима победителка над злото.

Световната организацията вече е разпределила официално 118 от дните в годината. В събота, например, беше Денят на туризма. Сред отбелязваните са Денят на щастието, Денят на майката Земя, Денят на джаза и много други.

<< Sever.bg във Facebook >>



Източник: БГНЕС
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар