Вход | Регистрация

123-ма, сред които и 6-годишен, преплуваха Дунав край Свищов

123-ма, сред които и 6-годишен, преплуваха Дунав край Свищов
Снимка: Север.бг

123 души завършиха успешно 57-ото масово преплуване на река Дунав, което традиционно се организира в Свищов. Проявата се провежда от 1962 г. насам.

Преди да се гмурнат във водата, плувците бяха посрещнати на брега в местността Паметниците с рибена чорба. Желаещите да се включат в състезанието бяха превозени на отсрещния бряг с военен понтон и от там се гмурнаха в студената вода.

Най-младите участници в прекосяването на реката бяха 6-годишно момче и 8-годишно момиче от Свищов. Индивидуален приз получи и ветеранът от Велико Търново Михаил Качаунов за най-дългогодишно участие, като т.г. той преплува реката два пъти.

С най-голяма група от 44 смелчаци се представи град Елена. За 57-и път преодоля успешно дистанцията 86-годишният плувец Петър Цветков. Свищовлията сподели, че е в цветущо здраве и прекрасна спортна форма и досега не е пропускал нито един от водните маратони.

С шестима души се представи великотърновският ПК "Етър 2010” – треньорът Георги Георгиев и децата Виктор Карталов, Станимир Димитров, Десислава Димитрова, Ивелин Петров и Александър Кирилов.

Зам.-кметът на Свищов Пламен Александров връчи на всички участници грамоти. За сигурността на плувците се грижиха екипи от спасители с лодки.

Присъединете се към Sever.bg във Facebook, за да следите и там всичко, което публикуваме.



Източник: Велико Търново Спорт
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар