Вход | Регистрация

Зам.-министър Николай Нанков на посещение в Севлиево

Той ще открие официално първия саниран блок по Националната програма в града и ще участва в дискусия за присъединяване на ВиК „БЯЛА“ ЕООД към „ВиК“ ООД-Габрово

Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков ще пристигне в Севлиево утре за официалното откриване на първия изцяло саниран блок в Габровска област.

Това е блок №12 в ж.к. "Митко Палаузов", изпълнен по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Г-н Нанков и кметът д-р Иван Иванов ще открият официално обновения блок в 12:30 часа. След това ще бъде отслужен водосвет.

В момента текат дейности по санирането на още един блок в града, други се обследват или чакат избор на изпълнител.

По-късно, от 13 ч., зам.-министърът ще участва в обществена дискусия за присъединяването на ВиК "БЯЛА" ЕООД към "ВиК" ООД-Габрово. Тя ще се състои в зала 300 на Община Севлиево.

На срещата ще присъстват още кметът на Севлиево д-р Иван Иванов, областният управител на Габрово Николай Сираков, управителите на двете ВиК дружества инж. Владимир Василев и инж. Кристиян Даскалов, кметове от общините в областта и общински съветници.

По време на обсъждането гражданите ще получат подробна информация за реформата във ВиК - сектора и ще имат възможност да зададат своите въпроси, информират от общинската администрация.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар