Вход | Регистрация

В село Борисово отпразнуваха Трифон Зарезан по стара българска традиция

В село Борисово отпразнуваха Трифон Зарезан по стара българска традиция

На 14 февруари 2009 година, областната и общинските структури на ГЕРБ в Русенско празнуват два празника - Трифон Зарезан и Свети Валентин. По покана на кмета на село Борисово Илиян Илиев, който бе издигнат от ГЕРБ, в населеното място на община Сливо поле, в събота по обед там се събраха множество граждани и бе необичайно оживено, информираха от пресцентъра на партията. Сред гостите бе областният ръководител на ГЕРБ - Русе Пламен Нунев, общинските съветници от ГЕРБ в Сливо поле. Кметът на Сливо поле Георги Големански също бе поканен.

По стара българска традиция бе определен Цар на лозята - бившият дългогодишен кмет на селото Петър Петров. Със специална двуколка и многолюдно шествие той бе уважен днес от жителите на голямото село, където живеят около 800 човека. След това бе уважен и винопроизводителят бай Кръстьо - председател на структурата на СГЕРБ. С музика и хора бяха изненадани домакините в двете къщи, като начело бе байрактар с българското национално знаме. Г-н Петров и съпругата му бяха пременени в традиционни български носии и приеха скъпите гости, за да зарежат заедно лозята в двора му и пожелаят всяка капка вино да донесе по кола грозде тази година. Областният ръководител Пламен Нунев, настоящият кмет Илиян Илиев също се включиха в зарязването заедно с общински съветници.

Всички се събраха в двора на пенсионерския клуб, който е ремонтиран и вече е любимо място за среща на възрастните хора. Там веселието продължи под звуците на народна музика и изпълнения на талантлива местна певица. С питка и сол, както и различни вкусотии се подкрепиха всички присъстващи за празника.

В селото вече живеят и 3 семейства - англичани и шотландци. През тази година ще бъде открит етнографският музей, селският парк и завършен пазарът на открито, Ще се изгради нова детска, спортна площадка и поставена нова спирка.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар