Вход | Регистрация

Бали тютюн ще палят на Дунав мост в знак на протест

Бали тютюн ще палят на Дунав мост в знак на протест
Снимка: sxc.hu

Председателят на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България - Цветан Филев, съобщи, че русенските тютюнопроизводители ще палят бали с тютюн на Дунав мост. Там те ще се съберат на 11 юли в 9:30 ч.


Едновременно пред ГКПП "Дунав мост" в Русе, в столицата пред Министерството на земеделието и храните и на граничните пунктове "Капитан Андреево" и "Илинден" ще се проведат такива акции. В тази връзка, днес ръководството на Националната асоциация на тютюнопроизводителите в България ще се срещне с председателя на Комисията по земеделие в парламента - проф. Светла Бъчварова.


По думите на Филев пред вестник "Бряг" българското правителство не е успяло да защити интересите на тютюнопроизводителите за европейско субсидиране. Той заяви, че заради протестите тютюнопроизводителите няма да прекъсват кампанията за прибирането на реколтата. Датата не е случайно избрана, защото тогава в Министерството на земеделието и храните ще се проведе Консултативен съвет.


"Съществува списък със земеделски култури, който не включва тютюна. Парадоксалното в случая е, че не включва и българската роза и свиневъдството, птицевъдството и пчеларството, и тези сектори няма да могат да се възползват от европейско субсидиране през новата ОСП 2014-2020 г.", коментира Филев пред вестника.

<<Sever.bg във Facebook>>



брягнюз.бг
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар