Вход | Регистрация

Словенско Гран при дойде при лауреат на "Сребърна Янтра"

Спечели го Кристина Дончева от Бургас

Словенско Гран при дойде при лауреат на "Сребърна Янтра"
личен архив

Гран при, първо и второ място спечелиха лауреатите на великотърновския конкурс "Сребърна Янтра", избрани да представят България на силния международен конкурс "Златен микрофон" /"Golden microphone”/, проведен от 15 до 20 юли в Словения.

Те получиха и покани за участие в други международни конкурси.

Кристина Дончева (14 г.) от Бургас бе над всички и безапелационно спечели Голямата награда в певческата надпревара, събрала край езерото в Блед певци от 11 държави на възраст от 5 до 36 години. Тя защити пореднато гран при в своята витрина с блестящо изпълнение на двата световни хита "Je t`aime” и "Mamma knows best”.

В първа възрастова категория XXS категорична победа записа и 7-годишният Антон Гаров, който взриви публиката с песните "Междучасие" и "Джули" и стана любимец на зрителите. Темпераментната и гласовита Яна Димитрова (13 год.) от Севлиево спечели втора награда в своята възрастова категория S с песните "Жена на всички времена" и "Feeling Good".

В първата шестица завършиха участието си и другите две представителки на България – 11-годишната Гергана Тодорова от Ст. Загора и 15-годишната Ивона Йовчева от Шумен. Двете получиха покани за участие в конкурси в Малта и Румъния.

"Златен микрофон" със сигурност е в топ 3 на най-добрите конкурси за млади поп изпълнители в Европа. Конкурсът бе част от Дните на Блед, чийто афиш изобилства с културни прояви от всякакъв характер – от панаир на народните занаяти до поп, джаз и рок фестивали.

Освен в конкурсната програма, българските представители на конкурса "Златен микрофон" участваха и в голям концерт на открито в Търговския център в Блед. В рамките на културната програма на конкурса бяха посетени емблематични места в района – пещерата "Постойна" и близкия замък, построен в скалите, пролома Винтгар, водопада Перичник и езерото Ясно.

Следете ни и във фейсбук - www.facebook.com/sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар