Вход | Регистрация

Слънце и високи температури

След обяд ще се заоблачи, най-напред от запад

Слънце и високи температури
Thinkstock / Guliver

Предимно слънчево и топло ще бъде днес над страната, съобщават от НИМХ. Временно ще има средна и висока облачност. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток.

Максимални температури между 23° и 28°, по морския бряг 17°-21°, в София около 23°. Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се понижава.

Над планините преди обяд ще бъде слънчево, но постепенно ще се появи средна и висока облачност. Над Западна и Централна Стара планина, както и над Рило-Родопската област ще се развие купеста облачност. Само на отделни места там краткотрайно ще превали. Вятърът по билата ще е умерен от запад-югозапад. На 1200 метра дневната температура ще е 16°-17°, на 2000 метра около 8°.

Слънце ще има и над Черноморието, където вятърът ще бъде слаб, от юг, а след обяд - от югоизток. Максималните температури ще са по-ниски в сравнение с останалата част на страната, между 17° и 21°. Вълнението ще бъде 1-2 бала. Температурата на морската вода вече е от 10° по северното, до 14° по южното крайбрежие.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар