Вход | Регистрация

Слънце на запад, облаци и дъжд - на изток

Силен северозападен вятър ще духа в Дунавската равнина

Слънчево време ще се установи още преди обяд над Западна България, но в Източна облачността ще е все още значителна с превалявания от дъжд, съобщават от НИМХ. Около обяд валежите ще спрат, а облачността и там ще се разкъса и намалее.

По-студен въздух ще навлезе с умерен, в Дунавската равнина – временно и силен, запад-северозападен вятър. До вечерта той ще отслабне и ще се ориентира от югозапад.

Максималните температури ще са между 11° и 16°. До обяд атмосферното налягане ще се повишава, оставайки по-ниско от средното за месеца. След пладне отново ще започне да се понижава.

Слънчево ще бъде над планинските масиви от Западна България, а над тези в Източна - облачността ще е значителна със слаби превалявания. Около обяд валежите там ще спрат и облачността ще намалее до незначителна. Ще духа умерен по билото на Стара планина и силен северозападен вятър, който привечер ще отслабне и ще се ориентира от запад. Максимална температура на височина 1200 метра – около 7°, на 2000 метра – около 1°.

Над Черноморието до обяд ще преобладава облачно време, на места със слаби превалявания от дъжд. Около обяд валежите ще спрат, след пладне облачността ще намалее да предимно слънчево. Максималните температури на въздуха ще са 11-14°. Температурата на морската вода е 8-9°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар