Вход | Регистрация

Снеговалеж ще обхване страната

4 области с оранжев код за обилен снеговалеж, 2 области с червен код

Снеговалеж ще обхване страната
Снимка: Север.бг

Дъждът над страната постепенно ще преминава в сняг, съобщават от НИМХ. На много места валежите ще са значителни и ще се образува снежна покривка.

Вятърът ще бъде от умерен до силен от север, североизток. Ще има условия за виелици и навявания, заради които в областите Пазарджик, Пловдив, Стара Загора и Хасково е обявен оранжев код за опасно време. Най-високият червен код е обявен за областите Смолян и Кърджали поради условия за снегонавявания и силен вятър.

Максималните температури в страната ще са от 0° - 3° в северозападните райони, до 7° – 9° по крайбрежието на морето, в София 3°. Атмосферното налягане ще се повишава и ще бъде по-високо от средното за месеца.

В планините ще бъде облачно и ще вали сняг, в Рило-Родопския масив се очакват значителни валежи. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен южен вятър, който по-късно през деня ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлуе студен въздух. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 0°, на 2000 метра - около минус 5°.

Дъжд ще вали над Черноморието, по-обилно в следобедните часове. Ще духа умерен източен, след пладне - североизточен вятър. Максималните температури ще са 7° - 9°. Вълнението на морето ще е 3 -4 бала. Температурата на морската вода е 5°- 7°.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар