Вход | Регистрация

"Литекс" гази в Шампионската лига

"Оранжевите" победиха с 3:0 черногорския "Могрен" и ще играят срещу "Висла" (Краков)

"Литекс" гази в Шампионската лига
Снимка: Булфото

"Литекс" ще играе в третия предварителен кръг на Шампионската лига, след като късно снощи победи с 3:0 черногорския "Могрен" и с общ резултат 5:1 продължава напред. В следващия кръг "оранжевите" ще играят срещу "Висла" (Краков)

Лочвачанлии отново бяха с класа над съперника, но този път и цифровото изражение го доказва, а ако не бяха пропуски на Йеленкович и Бодуров, резултатът щеше да е погромен.

Първото попадение падна още в 3-та минута, когато Том пусна от корнер към Занев по земя и той с мощен шут разстреля Тодорович за 1:0. В средата на полувремето и Йеленкович можеше да вкара, но ударът му от воле премина покрай десния стълб на Тодорович.

След почивката двубоят започна перфектно за домакините. Том проби самостоятелно и бе съборен в наказателното поле от Симович, а реферът Андре Маринър не се поколеба и посочи бялата точка. Тодоров застана зад топката и я прати в мрежата за 2:0.

Крайното 3:0 бе оформено от Христо Янев, който се възползва от хубав пробив и пас на Мирасема и с фронтален удар закова класическия резултат.

"Литекс" - "Могрен" 3:0

Голмайстори: 1:0 Занев (3), 2:0 Тодоров (49 д.), 3:0 Янев (80)

Литекс: Винисиус, Занев, Берберович (77, Жос), Янев, Том (67, Тиаго Мирасема), Тодоров (72, Флорес), Георги Миланов, Николов, Йеленкович, Цветанов, Бодуров

Могрен: Тодорович, Лакич, Симович, Иванович, Матич, Джорджевич (63, Вуювич), Мирович, Кулафич (74, Бакич), Глушчевич, Батак (59, Татар), Капидоса



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар