Вход | Регистрация

"Литекс" прави равен с "Йеглава", остава без загуба на старта на Европа

"Оранжевите" нямат поражение на старта в евротурнирите за 15-ти път

"Литекс" прави равен с "Йеглава", остава без загуба на старта на Европа
Снимка: pfclitex.com

"Литекс" завърши разочароващо 1:1 като гост на латвийския ФК "Йелгава" в първия мач от първи квалификационен кръг на Лига Европа, пише Inews.bg. С този резултат ловешкият отбор пропусна възможността да се прибере в България с по-значително предимство преди реванша в Ловеч на 9 юли.

"Оранжевите" на Красимир Балъков пропуснаха добри положения за повече голове в срещата, а в самия край по комичен начин след "английско" изпълнение на тъч се стигна до изравнителното попадение на домакините.

Ловчанлии запазват статистиката си от старта на евротурнирите със своите 10 победи и вече 5 равенства в дебютните си двубои в надпреварите на УЕФА, а головата им разлика е 22:4.

Равенството обаче не трябва да се приема като някакъв провал, защото миналата година "Литекс" също завърши реми – 0:0 при визитата на молдовския "Верис" (Кишинев), но на реванша на българска земя "оранжевите" сразиха съперника с 3:0.

Иначе двубоят срещу ФК "Йелгава" бе общо 74-ти за "Литекс" в евротурнирите, като досега те имат 31 победи, 14 равенства и 28 загуби. От дебюта си на международната сцена през 1998/99 те са пропуснали само три кампании – 2000/01, 2012/13 и 2013/14.

Най-много голове за "Литекс" в европейските клубни турнири има Ивелин Попов - 8, следван от Сандриньо - 7 и Светослав Тодоров с 6. 

За Красимир Балъков, който е наказан, реално това ще бъде петият мач начело на ловчанлии в Европа.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар