Вход | Регистрация

"Разджижи се, Враца"

Големи награди за любителите на спорта във Враца

"Разджижи се, Враца"

Младежки център – Враца и Младежки информационен консултантски център – Враца, в партньорство с "Декатлон България" и със съдействието на Община Враца, организират на 17.06.2017 г. (събота), от 10:00 ч. до 14:00 ч., спортно събитие "Раздвижи се, Враца". То ще се проведе в района, зад паметника на площад "Христо Ботев" в града. Проявата е част от поредицата безплатни инициативи, които голямата френска верига за спортни стоки "Декатлон България"  реализира в цялата страна под мотото "Спорт за всички – всичко за спорта”.

Основната част  на мероприятието е провеждането на крос, с дължина 2,400 км. Желаещите да се включат в надпреварата ще бъдат записвани предварително в деня на събитието от 9:00 ч. до 9:45 ч. на пункт зад паметника на площад "Христо Ботев”.

Стартът на кроса е от 10:00 ч. Началната точка на състезанието ще бъде от паркинга на бул. "Христо Ботев” (до църквата "Св. Николай”). Маршрутът за бягане е: ул. "Поп Сава Катрафилов”, ул. "Тутракан”, ул. "Петропавловска”, до кръстовището с бул. "Крайречен булевард”, след което наляво по същия булевард в посока Природозащитен център "Натура” до адрес "Крайречен булевард", отново по ул. "Поп Сава Катрафилов” и се финишира на стартовата линия - на паркинга на бул. Христо Ботев” (до църква "Свети Николай”).
Участие в спортната дисциплина могат да вземат представители на следните възрастови групи:
10 – 14 - годишни; 15 – 18 - годишни; и от 19 години – нагоре.
 
След  провеждането на кроса ще бъдат излъчени победителите на I, II и III място от всяка възрастова група, отделно мъже и жени.

От 11:30 ч. ще стартират и другите игри и спортни предизвикателства:

Стрийт баскетбол;
Волейбол;
Скачане на въже;
Прескачане на гуми;
Точни изстрели с топка във футболна врата;
Бадминтон;
Открити тренировки  - силови и бойни изкуства;
Танци – зумба и модерен балет.
 
Тези дейности ще текат едновременно и всеки включил се в спортните предизвикателства и кроса ще има възможност да участва в томбола с големи награди:
Велосипеди – 3 бр.
Тротинетки – 3 бр.
Комплект гири 1,5 кг. – 5 бр.
Сак за фитнес – 5 бр.
Раница Quechua – 10 бр.
 
В мероприятието ще вземат участие доброволци-организатори на събитието, танцови формации, спортни клубове и др.
Целта на проявата е да бъде повишена и стимулирана физическата активност, както и активния и здравословен начин на живот на деца и възрастни. 

източник: dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар