Вход | Регистрация

600 000 лева отпуска държавата за стадион "Ивайло"

С парите ще бъде подменено тревното покритие на стадиона

600 000 лева отпуска държавата за стадион "Ивайло"
Снимка: Север.бг

По предложение на кмета на община Велико Търново и благодарение на съдействието на премиера Бойко Борисов, държавата отпуска 600 000 лева за подмяна на тревната площ на игрището, изграждане на напоителна система и нов дренаж на стадион "Ивайло".

Проведена е вече среща с архитект и до 20 дена ще бъде изготвен проект, който след това ще бъде даден на обществена поръчка.

"По моя идея ще се направи и отопление на терена. Това не може да стане с магическа пръчка, както на мен ми се иска. Надявам се към началото на януари да започнат ремонтните дейности, които ще продължат около три месеца и от март месец на следващата година "Етър" да играе на нов настилка", коментира днес пред журналисти кметът Панов.

Нагревателната система и полагането й ще струват около 120 хиляди лева.

"Следващата инвестиция, която се предвижда за стадион "Ивайло" е подмяна на осветлението. Извършва се анализ на сегашното, което не работи и подмяна му с нови LED лампи. Необходимите разходи за подмяна на осветлението са около 600 - 700 хил. лв. Но това се предвижда да стане за следващия сезон", допълни Панов.

През идното лято Общината ще кандидатства за средства и за нова лекоатлетическа писта, която закономерно ще се прави, когато е готов теренът.

В момента се подменят старите седалки на стадиона с около 5 хиляди нови лилави. Монтират се евакуационни схеми, ремонтират се санитарните помещения и съблекалните за състезатели и съдии. Предвидена е и подмяна на седалките на официалната трибуна. Средствата за настоящия ремонт са от дарения на великотърновски фирми и хора, които искат отбора да върви напред и условията на стадиона да се подобряват.

До месец ще бъдат спазени изискванията на Българския футболен съюз за провеждане на мачове от "А" група на българското ни футболно първенство.

"Доста неща се случват в спорта и в частност във футбола във Велико Търново, благодарение на Даниел Панов. Но всяко хубаво нещо изисква време. Аз се надявам, че ние ще продължим да работим така добре и занапред заедно. С радост приветствам идеята на кмета за отоплителна система, защото това се изисква за получаване на лиценз за домакинство на срещи от европейските турнири", коментира старши треньорът на етърци Цанко Цветанов и изрази благодарност към кмета Даниел Панов и премиера Бойко Борисов за грижите за стадиона.

 

 

___________________________________________________________________________________


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар