Вход | Регистрация

Най-добрите шахматисти мерят сили в държавен турнир

Най-добрите шахматисти мерят сили в държавен турнир
sport-vt.com

27 шахматисти участват в започналото във Велико Търново държавно първенство по шах. Надпреварата по класически шах ще протече до 1 март, като право на участие имат всички състезатели, родени след 1 януари 1993 г. Организатори на турнира са ШК "Етър” и Българската федерация по шахмат.

19 са състезателите при младежите. От тях само един е международен майстор – миналогодишният шампион Радослав Димитров от ШК "Булмекс” (В. Търново). Той е и под № 1 в стартовия лист и основен претендент за титлата.

В събота надпреварата вече стартира, тя е в 7 кръга по швейцарската система с контрола за игра 90 минути за цялата партия на състезател с добавени 30 секунди на всеки ход. Шампионът на първенството ще придобие право да представлява българския шахмат на световното първенство за младежи до 20 години.

Осем са претендентките при девойките, като под № 1 е поставена бронзовата медалистка за жени през 2012 г. и шампионка до 20 г. Цвета Галунова. Великотърновката от тази година се състезава за ШК "Марица-изток” (Раднево). Под № 2 е шампионката за девойки до 18 години от 2012 г. Ани Крумова от ШК "Георги Даскалов” (Варна).

На 1 и 2 март шахматните изяви продължават с държавните първенства по ускорен шах и блиц.

Домакините от ШК "Етър” организираха за всички гости и участници в турнира посещение на новия мултимедиен център до Царевец.

 

 


Следи ни и във Фейсбук на: http://www.facebook.com/Sever.bg



sport-vt.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар