Вход | Регистрация

Победа за мъжете на БК Шумен над Академик Варна

Шуменци се наложиха със 78:59 като гости

Победа за мъжете на БК Шумен над Академик Варна

БК Шумен записа първа победа във Втора шестица на А група. Това съобщиха от клуба.
Шуменският тим се наложи със 78:59 над домакините от Академик Варна във втори кръг от борбата за седмото място в А група този сезон и натрупа самочувствие преди днешния мач срещу ЦСКА София.

Двубоят започна добре за домакините от Академик, които за 4 минути игра направиха разлика от 5 точки. Валери Житарски, Калоян Георгиев и Русев завършваха успешно атаките за домакините, докато за Шумен Кирил Кирилов бележеше в подкошието. Нови кошове на Калоян Георгиев и тройка на Мартин Русев увеличиха разликата до 14:7 за Академик, но центровете на Шумен продължиха с добрите си изяви. Точните изстрели на Кирилов и Андрей Иванов смъкнаха преднината до само 1 точка – 18:17 в края на частта.

Втората четвърт бе доста нервна в началото си и двата отбора допуснаха множество грешки, две минути и половина след началото дойде първия кош – пробив на Джамбазов, който изведе Шумен напред. Съперниците продължиха да си разменят кошове, като за домакините отново Калоян Герогиев носеше точките, а за Шумен две тройки на Росен Иванов и нови кошове на Кирилов поддържаха паритета в резултата. Частта завърши 14:14 и двата отбора се оттеглиха на полувреме при преднина от 1 точка за Академик.

Второто полувреме започна с точен изстрел на Милен Чолаков, който отново изведе Шумен напред в резултата. Последваха нови безплодни минути и за двата състава преди Калоян Георгиев да запише поредния си кош. Шумен затегнаха защитата и Академик не успяха да отбележат кош цели 4 минути, докато Янко Янков, Андрей Иванов и Кирилов трупаха точки в актива на Шумен. Момчил Житарски спря сушата за своя отбор с хубав пробив, но Виктор Серафимов отговори бързо за гостите. Последва размяна на тройки, Серафимов за нашия тим и Савов за Академик, която запази разлика от 4 за Шумен. Престрелката между двата отбора продължи като за Академик Калоян Георгиев вкара 5 поредни точки, но пробив на Андрей Иванов, последван от негова тройка, както и тройка на Янко Янков върнаха разликата до 6 за Шумен. До края на частта зверска забивка на Андрей Иванов и стрелба от средно разстояние на Андонов за домакините оформиха резултата 48:55 в полза на Шумен

Последната част бе изцяло под диктовката на Шумен. Страхотната защита на нашия тим, заедно с доминацията под кошовете на Андрей Иванов, както и добрата стрелба на Росен Иванов, Виктор Серафимов и Никола Николов позволиха на тима ни бързо да натрупа внушителна разлика, която запазихме до края и се поздравихме с изразителен успех.

Най-ефективен бе отново Андрей Иванов. Ямболията направи поредния си чудовищен мач в А група записвайки 27 точки и 20 борби за коефициент 38. Кирил Кирилов също направи запомнящ се мач със своите 19 точки и 7 борби. Капитанът Янко Янков отчете 6 точки, 11 борби и 5 асистенции, а Росен Иванов добави 9 точки, 6 борби и 4 аисистенции от пейката.

За Академик Варна най-полезен бе бившият играч на Шумен Калоян Георгиев. Шуменецът записа 18 точки, 5 борби и 1 открадната топка и е сред най-полезните за своя отбор този сезон. Мартин Русев също записа сравнително добър мач с 8 точки, 7 борби и 2 асистенции и 4 откраднати топки.

Следващият двубой за Шумен е днес - изтеглен мач от 8 кръг и нашият тим излиза срещу възстановеният мъжки отбор на ЦСКА София. Двубоят е от 18.00 часа в зала "Младост"

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар