Вход | Регистрация

Повече от 60 млади катерачи ще се състезават във Велико Търново

Надпреварата ще се проведе на три етапа и ще продължи до събота

Повече от 60 млади катерачи ще се състезават във Велико Търново
Снимка: Булфото

Международен детски фестивал по спортно катерене ще се проведе във Велико Търново. Домакини на мероприятието, в което ще вземат участие над 60 деца от Русия, Македония, Украйна и България, са местността Ксилифор и Дворецът на културата и спорта "Васил Левски".

Днес е надпреварата в дисциплината боулдър (катерене на ниски скали без осигуряване или допълнителна екипировка), утре ще се проведе съревнованието за трудност, а скоростният етап е оставен за финала в събота.

Състезанието е генерална репетиция за Европейската купа за младежи и девойки до 19 години, която ще се проведе от вторник до четвъртък другата седмица. Съорганизатори на мероприятието са Туристическо дружество "Трапезица 1902", Българската федерация по катерене и Община Велико Търново. Очаква се да вземат участие около двеста млади катерачи от 20-ина държави, което е красноречиво доказателство за големия интерес.

И второто състезание ще се проведе в Ксилифор и ДКС "Васил Левски", но в него няма да бъде включен боулдър и участниците ще се надпреварват само дисциплините скорост и трудност.



Източник: дарик
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар