Вход | Регистрация

Представиха новия треньор на ФК "Етър" Георги Василев

Повече от 5 млн.лв. са вложени в ремонта на стадион "Ивайло", където тренират етърци

Новият треньор на футболен клуб "Етър” Георги Василев беше официално представен днес от кмета на Велико Търново Даниел Панов. Той изрази своите очаквания към него и целия отбор да постигат успехи и отново да се върнат към професионалния футбол.

Георги Василев отбеляза, че се радва на признанието и новия пост и изрази благодарност на кмета на старата столица за подкрепата.

"Живея с надеждата и мисълта, че връщането ми във Велико Търново не е случайно. Това е присъствие, което ще трябва да защитавам, защото знам, че хората са с големи надежди и очакват резултати от моята работа”, отбеляза новият треньор на ФК "Етър”.

Той допълни, че мястото на етърци е в "А” група и предстои сериозна борба за това.

Днес се проведе първата за сезона тренировка на отбора "Етър” – Велико Търновона на стадиона в Леденик. Има планирани общо 8 контролни срещи. Към момента екипът е от 29 футболисти, но ще бъде редуциран до около 22-ма.

Официалните треньори са Илиян Киряков, Борислав Борисов и Румен Русев за вратарите.

1465849

Над 5 млн. лв. са инвестициите в спортен комплекс "Ивайло", припомни днес кметът Панов. Продължава реализацията на проекта за основен ремонт на откритата писта на стадиона, който трябва да бъде завършен до пролетта.

Ремонтират се и спортните зали за повишаване на тяхната енергийна ефективност. Предстои да бъде възобновена работата по проекта за игрището в Спортно училище. 

 

Треньорът Георги Василев е известен като Гочето и Генерала. Футболната му кариера започва в Червено знаме (Радомир), бил е футболист и в "Етър" (Велико Търново) през 1969-77.

Завършва треньорската школа в Кьолн. Първият отбор, който води, е този на Левски (Стражица) в периода 1977-79. През годините е бил треньор на "Етър", "Спартак" (Плевен), "Левски", кипърския "Анортозис", ЦСКА, "Унион Берлин" и кипърския "Неа Саламина", "Нафтекс", гръцкия "Ливадиакос", "Черноморец" (Бургас).

 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар