Вход | Регистрация

Президентът на Дунав: Подавам оставка, ако няма мерки срещу Железов

Президентът на Дунав: Подавам оставка, ако няма мерки срещу Железов

"Подавам оставка, ако до седмица няма адекватно решение относно съдийството на мача между Верея и Дунав”, заяви на пресконференция президентът на ФК Дунав Симеон Симеонов.

Срещата, която се игра в събота, завърши при резултат 1:0 в полза на Верея, като единственото попадение бе отбелязано след игра с ръка и бе определен от специалистите като напълно нередовен.

1809752

Симеонов обясни, че действително клубът е имал намерение да пусне жалба и дори е отбелязал това в протокола. Впоследствие обаче, след бурната обществена реакция срещу решенията на арбитъра Валентин Железов, ръководството на Дунав се е отказало и не е платило сумата от 500 лв., за да пусне жалбата. "Целта на жалбата ни беше да направим достояние на обществото, футболното, пък и на останалото, за едно престъпно според нас съдийство на един господин. Но при положение, че обществото в случая се самосезира, решихме, че най-добре за нас като клуб, с оглед на скромността на бюджетите, играта и поведението ни на и извън терена, е да запазим паритет и да се въздържим от всякакви емоционални изказвания", обясни президентът на русенци.

1809750

Той бе категоричен, че съдията е свирил тенденциозно, но вярва в съвестта на ръководството на Съдийската комисия и счита, че те ще вземат правилните решения. "Няма да плаша никого с оставки, но ако те не вземат адекватно решение, аз заявявам категорично, че с футбол повече няма да се занимавам", заяви още той.

Симеонов коментира още, че настоява въпросният рефер да бъде отстранен. "Заради неможенето, показано по време на мача, той трябва да бъде изваден най-малко до края на сезона от нарядите, за да претърпи финансовите загуби, според мен, които той си е осребрил преди мача. Този гол с ръка, съгласен съм, че не са го видели, но съдийството до края на мача беше това, което ме втрещи, озадачи, да не използвам по-силни думи. Отврати е най-точната, защото тенденциозно е меко казано за него. Даже президентът на Верея да беше свирил, едва ли щеше да свири по този начин мача". /БГНЕС

Русе / България



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар