Вход | Регистрация

Скейтбординг фестивалът очаква своите фенове

На 3 май в Дом Канети ще се прожектира филма за скейтърската общност в бившата ГДР - „This ain’t California“

Скейтбординг фестивалът очаква своите фенове
Снимка: sxc.hu

Събитието на годината за всички скейт фенове - Скейтбординг фестивалът "Collision Course”, ще се проведе в събота, 4 май 2013 г. за седми пореден път в Русе. Място на събитието ще бъде Скейт паркът зад Градската филхармония (Дом на културата).

От 10:00 ч. всички желаещи скейтъри ще могат да се регистрират за участие в състезанието. Очакват се многобройни участници от България и региона, които ще се изправят един срещу друг в категориите паркур и най-добър трик. Специални гости ще бъдат скейтърите Алекс Денкиевич и Йоханес Шьон от Mob-Skateboards Team, които ще пристигнат в Русе специално за събитието.

В рамките на фестивала, един ден преди самия старт, на 3 май от 19:30 ч., ще се състои прожекция на филма "This ain’t California" в Дом Канети. Документалния филм на Мартен Перзийл, отличен с многобройни награди, хвърля светлина върху скейтърската общност в бившата ГДР през 80-те. Базиран е на архивни материали и личен архив и описва част от анархичната субкултура по времето на социализма. Там на място може да бъде изпробвана и новооткритата през миналата зима минирампа в мазето на Дом Канети.

Фестивалът на 4 май ще включва и игри за най-малките (4+ год.) в скейт парка, където децата ще могат да изпробват способностите си в изпитание с препятствия. Освен това, в сътрудничество с МГ "Баба Тонка", ще се реализира урбан арт проекта "Reclaim the subway", с който по един креативен начин ще бъде разкрасена част от градското пространство. От 29-ти април, под ръководството на художника от Берлин Маркус Буткерайт, 30 ученика от МГ "Баба Тонка" разкрасяват близкия подлез, за да го направят по-привлекателен за съгражданите си.

Финал на фестивала ще постави афтърпартито, на което любителите на музиката ще могат да се насладят на сетовете на диджеи от Русе и София. Повече информация може да намерите ТУК.

Събитията на 3 и 4 май се организират от Международно дружество Елиас Канети и Скейтшоп 360° с подкрепата на Гьоте-Институт София, Фондация Робърт Бош, Русенския скейтбординг клуб, скейтбордистите от MOB, МГ "Баба Тонка", както и от Община Русе.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар