Вход | Регистрация

Студент от ВТУ грабва златото на държавно първенство

Студент от ВТУ грабва златото на държавно първенство
Снимка: sxc.hu

Два медала в Държавното студентско първенство по ориентиране спечели Григор Караиванов от клуб "Трапезица - 1954". Младият шампион е от Велико Търново и е студент първи курс специалност "Връзки с обществеността" във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий".

Великотърновецът извоюва първото място на спринтовата дистанция , а след него се наредиха Станимир Беломъжев от НСА (европейски шампион по ски ориентиране за 2013 г.) и Петър Доганов. Другите двама представители на ВТУ – Живко Чипев и Иван Банов останаха на 17-ти и 18-то място. Иванка Лазарова от студентския отбор при жените се нареди на 13-то място.

Григор успя да спечели сребърния медал във втория състезателен ден блидо до село Мърчарево в полите на Витоша, като се нареди след Петър Доганов. Хюсеин Велиев от Русенския университет остана на трето място. Живко Чипев и Иван Банов успяха да излязат на по-челни позиции във втория кръг и взеха 8-мо и 9-то място, като това доведе до отвеждането на отбора на Великотърновския университет на трето място в отборното класиране.

Иванка Лазарова успешно завърши тежкото трасе и се класира на 16-то място от общо 26 участнички при дамите. При мъжете участниците бяха 28, а общо 13 университета взеха участие в Държавното студентско първенство.

<< Sever.bg във Facebook >>



radiovelikotarnovo.com
Докладвай за нередност в статията
Добави коментар