Вход | Регистрация

Футболни аматьори – кандидати за шампиони

Националният турнир се провежда на 25 и 26 май във Велико Търново

Футболни аматьори – кандидати за шампиони

400 футболисти от 40 отбора се впускат в битка за титлата във Велико Търново в Националния турнир Ариана Аматьорска Лига през този уикенд. Надпреварата бе открита вчера от бившия футболист на ЦСКА, Локомотив (Сф) и Ботев (Пловдив) Сашо Ангелов. Местната легенда от школата на Локомотив (Горна Оряховица) изпълни първия център в мача между "Internacional” и 4х4”, завършил при резултат 4:0.

Турнирът се очертава да бъде изключително равностоен с оглед записалите се участници. Шампионът на футболните аматьорите миналата година в Русе – "Питонго” ще бъде един от фаворитите за титлата край Янтра.

926982

Първият мач на най-силно представилия се великотърновски тим в надпреварата е днес от 18:50 часа край Царевец, а опонент на шампионите ще бъдат "Ветерани+”. В рамките на състезанието ще бъдат изиграни общо 40 мача, като в неделя (26 май) ще стане ясен първият в историята на Лигата шампион на Велико Търново. Решителният мач за титлата започва в 16:40 часа.

Турнирът се провежда от 2009 г.. Тази година е най-мащабното му издание – между април и юни аматьорски мачове се играят в 13 града на България. Шампионатът през тази година се провежда във формата на директни елиминации. Регионалните победители ще представят своите градове на големия финал през юли.

926981

Първенецът сред аматьорските състави ще получи голямата награда – шанс да премери сили срещу професионалния шампион по футбол на България за сезон 2012/2013. Освен това всички отбори тази година ще имат допълнителна мотивация да достигнат до финала.

926979

Организаторите ще изпратят аматьорите-финалисти на мача за Супер Купата на Европа на 30 август 2013 г. в Прага. Последната специална награда е за най-талантливия млад играч, който ще изкара пробен период при шампионите, с надеждата да стане професионален футболист.

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар