Вход | Регистрация

Шумен отново домакин на кръг от Държавното първенство по кик бокс

Шумен отново домакин на кръг от Държавното първенство по кик бокс

Шуменският Спортен клуб по кик бокс "Шуменска крепост" ще бъде домакин на голямо състезание за поредна година тази пролет, съобщиха от клуба. Между 31 март и 2 април в града ще се проведе кръг от Държавния шампионат по кик бокс в стилове лоу кик и киклайт контакт, който се организира под егидата на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай.

Заради провеждането на предсрочните парламентарни избори на 26 март, турнирът бе изтеглен със седмица. Нашият град за първи път бе домакин на такъв форум през април 2011, като оттогава не е минавала година без първенство в града. За състезанието, което досега традиционно се провеждаше в спортна зала "Младост" пристигат кикбоксьори от цялата страна.

По настояване на федерацията, следствие желанието на част от клубовете в страната форумът ще е на ново място. Това се налага, поради очаквания по- голям брой участници тази година. Допълнителен довод за това е,че от 2017 г. бойците на ринг са разделени в два потока - клас ''А'' и ''Б '' , според броя срещи на даден боец, което допълнително повишава броя на участниците.

Спортен комплекс "Плиска”, който се намира в близост до стадион "Панайот Волов” в гр.Шумен ще приеме състезанието , в което се очакват над 500 състезатели в двата стила от всички клубове в България.

източник:dariknews.bg



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар