Вход | Регистрация

Шуменски волейболен клуб привлече ирански национал

Шуменски волейболен клуб привлече ирански национал

Историческото попълнение вече тренира с тима. 29-годишната иранска националка Маедех Борхани Есфахани проведе първото си занимание със своите съотборнички, под ръководството на треньора Людмила Любенова.

Изненадващо Маедех бързо започва да се аклиматизира с българската действителност и казва, че България и Шумен и харесва, макар към момента да се видяла само суровото лице на зимата.

"България е много хубава страна, надявам се да прекарам добре и да създам история", категорична е тя.Иранката е първата волейболистка от страната си, която ще играе в чужбина и трансфера й в Шумен стана световна новина във волейболните среди.

"За мен е удоволствие да имам договор с шуменския клуб. До трансфера ми се стигна, след като осъществихме контакт с мениджъра на отбора и така. Мисля, че тима е млад и има добро бъдеще", заяви усмихнато Маедех.

1836626

Иранската националка е диагонал, висока е 183 сантиметра, а волейбол тренира от 16-годишна. Мюсюлманка е и спазвайки традициите сама е взела решение да играе с традиционната забрадка - хиджаб.

"Моя идея е, това е мое решение и играя с хиджаба, защото имам вяра в исляма и обичам религията, а това е традиция за религията ми", поясни персийката.

Трансферът в Шумен е голяма отговорност за Маедех, защото е не само ирански национал, а и член на Олимпийския комитет в родината си и посланик на мира към олимпийското движение и сега очакванията към нея са големи.

Източник:dariknews.bg

"Надявам се, че ще има продължение и за други спортисти, защото всички ирански състезателки могат да се докажат зад граница и да накарат иранците да се гордеят", казва още новото попълнение на шуменския тим .

Трансферната сума за Маедех е тайна, но тя е в полезрението на мениджъра на шуменския тим Мехмед Башаран от три години. С привличането й "ЙЕБ 05 - Шумен" повдига завесата между иранския и световния спорт.

"Мисля, че с този трансфер ние тази завеса я вдигнахме, което е най-интересното, просто не беше лесно и с федерация и с министерство на спортна на Иран водихме преговори, за да може да и разрешат да играе за нашия клуб, разбира се по техните правила и закони", казва Башаран. Сега за иранката предстои мач с националния й тим и ще пътува за Малдивите.

Маедех не е първият чуждестранен трансфер на шуменския волейболен клуб, от есента тук е и състезателка от Роанда, а с новите състезателки амбициите са за триумф във волейболния шампионат още този сезон, макар че в момента шуменки се намират във втората половина на класирането.



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар