Вход | Регистрация

Стар комин се превръща в бамбуков телескоп!

Уникален проект за трансформация се случва в неделя в Старото военно училище

Стар комин се превръща в бамбуков телескоп!

Нестандартна трансформация ще се случи с тухлен комин в двора на Старото военно училище във Велико Търново. В неделя, 26 април, Богдан Александров ще превърне изоставеното място в центъра на града в творческо такова от 20 ч. със съдействието на клуб "Таралеж”.

Философията на "Доминация” се изразява в намесата на артиста в подкрепа на "естествения нагон на природата”. Чрез дейност, която създава метафора, ще бъдат открити неизвестните стойности на уравнението природа и човешка намеса в нея.

Богдан Александров ще монтира бамбукови стебла върху тухлен комин на изоставена парова централа. Те ще бъдат разположени в окръжност и оставени да растат под формата на "бамбуков телескоп”. В продължение на няколко сезона промяната на комина ще бъде документирана чрез фото и видео заснемане.

Идеята на това надграждане е да се постигне смислово и реално надмощие на природния елемент посредством активна био намеса в среда. Резултатът, който ще бъде постигнат, е метафоричен коменсализъм, успешно трансформирал негативен символ в "гостоприемник”, обясняват организаторите.

Проектът за трансформация на артиста се нарича "Доминация” и е част от Sofia Underground 2015, който се провежда в столицата на 25 и 26 април. Творческата трансформация в южната част на двора ще бъде предавана пряко тук http://www.ustream.tv/channel/site-specific-domination

Повече информация за фестивал Sofia Underground 2015: http://sofiaunderground.com/press-2015/

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар