Вход | Регистрация

Крадци на дървесина хванати в „крачка“

В Кавкак, Павликени и Раданово мислят как „незаконно“ да се греят през зимата

Крадци на дървесина хванати в „крачка“
Снимка: Булфото

Служители на полицейското управление в Стражица предотвратиха кражба на дървесина. Колегите им в Павликени и П. Тръмбеш също установиха и иззеха крадени дърва.

Вчера, действайки по предварителен сигнал, че в землището на с. Кавлак два товарни автомобила извозват по 10 пространствени куб. метра дърва за огрев, без контролна горска марка и превозен билет, униформени служители от РУП – Стражица са извършили проверка.

Установени са двата автомобила "ЗИЛ", управлявани съответно от 45-годишният Т. Г., известен на полицията и 25-годишният А. И. В хода на проверката е установено, че автомобилът на по-младия мъж е с регистрационни табели, издадени за друго превозно средство. Дървата са иззети, както и нередовните регистрационни табели.  Двамата водачи са задържани за срок до 24 часа. По случая в РУП – Стражица е образувано досъдебно производство.

В понеделник служители на РУП – Павликени спрели в града за проверка каруца, управлявана от 22-годишният С. С. от същия град и превозваща 1 пространствен куб. м. дърва за огрев. В хода на проверката е установено, че дървата са незаконно добити от землището на Павликени и са общинска собственост. Същите са иззети. С. С. е задържан за 24 часа по ЗМВР. Материалите по случая са докладвани на прокуратурата.

Вчера и в с. Раданово е извършена полицейска проверка на каруца, превозваща дърва, без контролна горска марка. 59-годишният водач не е известен на полицията.  В хода на проверката е установено, че дървата, превозвани от А. А. са незаконно добити от землището на селото. По случая е започнато досъдебно производство. 

<< Sever.bg във Facebook >>



Докладвай за нередност в статията
Добави коментар